27 Eylül 2013 Cuma

'Xanadu' diye yazılır 'Süper' diye okunur :)

                       Tişört-şort-sandalet sezonu kapandı,sonbahar kışa doğru yol alıyoruz artık. Bütün yıl yaz mevsimini yaşasak hiç şikayetim olmaz o kadar severim yazı ama gel gör ki bu sene yazdan pek bir şey anlayamadık. Kuzeyin doğumu yaza geldiğinden deniz,kum,güneş üçlüsünün tadına doyamadık,kuzeyde çok küçük sıcaklarda bunalır diyerek kuzeye kaçmıştık. Gittik gitmesine ama aklımız hep her sene en az 2 sefer yaptığımız deniz tatilindeydi. Havalar o çılgın sıcaklığını yitirince kuzey de artık serpilince hooop ver elini akdeniz dedik. İyi ki demişiz inanılmaz deşarj olup döndük. Eylül sonu nasılsa boş otel çoktur diyerek gittik ama o da ne,turistler bütün beş yıldızlı otelleri talan etmişler. Tur şirketleri belek-kemer otellerinin ekime kadar dolu olduğunu söyledi neyse sonunda zar zor 'Xanadu Resort' diye bir otelde yer bulduk. Belek otellerinin hepsinin çok güzel olduğunu biliyorduk zaten ama Xanadu high class olmasının hakkını fazlasıyla veriyor. Konsept olarak antik çağ havasında dizayn edilmiş bir otel. Görsellik olarak zaten bayıldık,birde bunun yanında ormanlık alanlarında yürüyüş imkanı,doğal yaşamlarını sürdüren sincap,kaplumbağa börtü böcek kuşlar bizi baya cezbetti. Hatta öyle ki sincaplar baya evcildi, volkan elleriyle besledi ki bi ara volkanın ayak parmaklarını fındık sanıp yemeye çalışmasalardı iyiydi :) Biz gurme ailesi olarak en çook yemeklerine bayıldık.Hayatımda bu kadar lezziz yemekler yemedim diyebilirim anne yemekleri hariç :) Açık büfede envai çeşit var ve hepsi birbirinden lezzetli.Her akşam yemeği ayrı konsept oluyor. Bir akşam italyan yemekleri,bir akşam balık gecesi,bir akşam et çeşitleri gecesi gibi... Volkan kocası her yemekten sonra sadece yemekleri için bile bu oteli tercih edebilirim deyip durdu. 







                     Bu arada kuzey pinçosu,tatil bebesi annesiyle babasını hiç üzmedi,tatilci ruhuna bürünmüş olmalı ki açık havada uyudu,oynadı,emdi... Emzirmenin en güzel avantajını yaşadık bu tatilde,ek besin hazırlama derdi olmadan kolayca doyurdu karnını kuzucuk.Kuzeyi havuza sokmadım hem enfeksiyon kapma olasılığı yüksek,hemde havuzun farkında olmayacaktı. Bize gelince tabi ki kuzeysiz günlerdeki gibi saatlerce güneşin altında bronzlaşmanın hayal olduğunu bilerek gittik. Nöbetleşe güneşlendik,nöbetleşe havuza girdik,bazen kuzey arabasında uyurken hemen kenarında kocişle beraber yüzdük.




                   3 aylık bebekle tatil olmaz,birşey anlamazsın diyenler,biz yaptık oldu hatta çokta güzel oldu :)) Kafanız rahat,beklentiniz ne kadar azsa herşey o kadar güzel ve yolunda gidiyor ;) Kısaca biz Xanadu Resort Oteli çok beğendik,gitmeyi düşünenlere tavsiye ederiz...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder